Asset management scan

Veel waterschappen en andere organisaties willen asset management toepassen en implementeren in de organisatie. Om te bepalen waar de organisatie in dit streven staat, kan CMS Asset Management een scan uitvoeren. De scan is een goede methode om te meten hoever de organisatie is en wat zij nog moet doen om in de toekomst asset management-proef te worden.

Quick scan voor waterschappen

CMS ontwikkelde speciaal voor waterschappen de Quick scan asset management. De scan bestaat uit een aantal hoofdstappen: het creëren van bewustwording van asset management, het verzamelen van informatie, het bepalen van de positie en prioriteiten, analyse van de resultaten en het voorstel tot een plan van aanpak en ontwikkeling. CMS gebruikt voor de analyse van de organisatie de internationale PAS 55-richtlijn. Daarbij wordt specifiek ingezoomd op de inrichting van organisaties en hun assets, zoals zuiveringsinstallaties, waterkeringen en waterzuiveringen, om bedrijfsdoelen te realiseren.

 

Resultaat:

Het uiteindelijk doel is om, met de uitkomsten van de scan, te komen tot een optimalisatie van de prestaties en het beheersen van de risico’s en kosten van de assets tijdens hun gehele levensduur. Het gaat hierbij niet alleen over klassiek taakgericht onderhoudsmanagement, maar om procesmatig asset beheer dat afdelingen overschrijdt.

 

Informatie

Wilt u meer weten over de asset management scan? Neemt u dan contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over.